„S&P Global Ratings“ patvirtino „Akropolis Group“ suteiktą BB+ reitingą su stabilia perspektyva

2023-06-30

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ (S&P), atlikusi reguliarią suteikto reitingo peržiūrą, paliko galioti prekybos ir pramogų centrų lyderei Baltijos šalyse, nekilnojamojo turto valdymo ir vystymo bendrovei „Akropolis Group“ anksčiau suteiktą kredito reitingą.

Įvertinusi „Akropolis Group“ finansinę situaciją ir svarbiausių finansinių rodiklių perspektyvas, S&P agentūra priėmė sprendimą pratęsti įmonei suteiktą BB+ kredito reitingą su stabilia perspektyva.

„„S&P Global Ratings“ sprendimas dar kartą patvirtino „Akropolis Group“ užimamą tvirtą poziciją Baltijos šalių prekybos centrų rinkoje. Užsienio finansų ekspertai pažymi, kad įmonės finansinė padėtis išlieka tvirta, skolos ir turto vertės santykis – geras. Lietuvoje ir Latvijoje valdomi penki didieji prekybos ir pramogų centrai pritraukia didelius lankytojų srautus, o nuomininkų pardavimai auga nepaisant ekonominių ir geopolitinių iššūkių“, – komentuoja „Akropolis Group“ direktorius ir valdybos pirmininkas Nerijus Maknevičius.

Pasak jo, tarptautinės reitingų agentūros vertinimas yra reikšmingas ne tik „Akropolis Group“, bet ir jos verslo partneriams bei investuotojams, kuriems trečioji šalis objektyviai įvertina grupės verslo padėtį bei perspektyvas. Reitingo peržiūros ataskaitoje pažymima tai, kad per ateinančius 12 mėnesių bendrovė turėtų išlaikyti tinkamą likvidumo rezervą ir didins nuomos pajamas.

Tarptautinės reitingų agentūros „S&P Global Ratings“ ir „Fitch Ratings“ bendrovę „Akropolis Group“ pirmą kartą reitingavo 2021 metų gegužę.

2021 m. birželį „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės, 5 metų trukmės obligacijų emisiją, kurios metinė palūkanų norma yra 2,875 proc. Šiuo metu „Akropolis Group“ obligacijos kotiruojamos „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ biržose.

Audituotais konsoliduotais finansiniais duomenimis, „Akropolis Group“ pernai  gavo 75,1 mln. eurų nuomos pajamų, o jos pelnas prieš mokesčius, palūkanas, nusidėvėjimą ir amortizavimą (EBITDA) siekė 71,9 mln. eurų, atitinkamai 31 proc. ir 26 proc. daugiau negu 2021 metais.

Darbo laikas

MAXIMA XXXX
I- VII 8:00 - 23:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 22:00
Ermitažas
I-VII 08:00 - 22:00