Prekybos ir pramogų centrai „Akropolis“ tampa draugiški gyvūnams: laukiami lankytojai su augintiniais

Vieta prekybos centre
2024-03-08

Nuo kovo 8 dienos į Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropolius“ lankytojai gali atvykti kartu su savo šunimis arba katėmis – prekybos ir pramogų centras tampa draugiškais augintiniams. Gyventojai su savo augintiniais galės lankytis bendrose prekybos centro patalpose bei atskirose parduotuvėse ar paslaugų teikimo vietose, pažymėtose specialiu ženklu, nurodančiu, kad čia laukiami ir gyvūnai.

„Vestis augintinius į kavines, parduotuves ar kitas viešas vietas tampa vis labiau įprasta, tad ir „Akropoliai“ nuo šiol tampa draugiški gyvūnams. Laiko leidimas su keturkojais draugais jų šeimininkams suteikia teigiamų emocijų, tad jiems sakome – „labas, keturkojai draugai“. Lauksime lankytojų su šunimis ar katėmis, kuriuos po prekybos ir pramogų centrą bus galima vedžiotis ar nešiotis laikantis numatytų taisyklių. Tikime, kad šis sprendimas leis keturkojų mylėtojams patogiau pas mus apsilankyti, apsipirkti ar papramogauti“, – komentuoja „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.

Pagal atnaujintas prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ bendrosios tvarkos taisykles, čia su paskiepytais naminiais šunimis ir katėmis gali lankytis vyresni nei 16 metų amžiaus asmenys.

Vedantis augintinį būtina pasirūpinti, kad jis nekeltų grėsmės kitiems prekybos centro lankytojams bei jų augintiniams. Prekybos centro patalpose ir teritorijoje augintinis privalo būti vedamas su pavadėliu arba nešamas gyvūnams skirtose nešyklėse ar rankinėse. Pavadėlis turi būti sutrumpintas iki 1 metro arba trumpesniu atstumu, kad aplinkiniai jaustųsi saugiai. Pavojingų ir kovinių veislių šunys būtinai turi būti vedami ir su antsnukiu. Vežti augintinį liftu ar kelti eskalatoriumi galima tik tuo atveju, jei tam neprieštarauja kiti šalia esantys asmenys, be to, naudojantis eskalatoriumi augintinis privalo būti laikomas ant rankų.

Atkreipiamas dėmesys, kad prekybos ir pramogų centre kartu su šeimininkais besilankančių augintinių keliamas triukšmas neturi viršyti nustatytų higienos normų. Augintinių šeimininkai taip pat privalo turėti reikiamas priemones ir nedelsiant surinkti bei išvalyti savo augintinio ekskrementus, šlapimą ar kitus teršalus. Prekybos centro patalpose draudžiama palikti augintinį be priežiūros, išskyrus tam specialiai pritaikytas ir paženklintas vietas.

D. Mertinas primena ir tai, kad lankytojas, atvykęs į prekybos centrą su augintiniu, yra atsakingas už savo keturkojo priežiūrą, elgesį bei bet kokią prekybos centrui ar tretiesiems asmenims padarytą žalą.

Darbo laikas

MAXIMA XXX
I- VII 08:00 -22:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 21:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00*