„Akropolis Group“ Rygoje valdomas prekybos centras „Akropole Alfa“ įvertintas BREEAM tvarumo sertifikatu

2023-10-05

Prekybos ir pramogų centrų rinkos lyderės Baltijos šalyse „Akropolis Group“ Latvijoje valdomam prekybos centrui „Akropole Alfa“ suteiktas tarptautinis „BREEAM In-Use“ pastatų tvarumo sertifikatas. Šiuo įvertinimu pasiektas vienas iš įmonių grupės tvarumo tikslų – nuo šiol visi penki grupės Lietuvoje ir Latvijoje valdomi „Akropoliai“ atitinka pastatams taikomus visuotinai pripažintus tarptautinius tvarumo standartus.

„Savo veikloje vadovaujamės aukščiausiais rinkoje esančiais standartais, džiugu, kad mūsų dėmesys, skiriamas tvarumui, valdomuose prekybos centruose taikant aplinkai ir žmonėms draugiškesnius sprendimus, buvo teigiamai įvertintas tvarumo ekspertų. Prekybos centrų sertifikavimas yra viena iš grupės vykdomos ESG programos, apimančios dėmesį aplinkosaugai, socialinei aplinkai ir korporatyvinei valdysenai, dalių, todėl „Akropole Alfa“ įvertinimas pagal tvarumo standartus yra reikšmingas visai grupės veiklai“, – komentuoja „Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas.

2021 metų pabaigoje įmonių grupės įsigytas Latvijos prekybos ir pramogų centras „Akropole Alfa“ vertintas pagal eksploatuojamiems pastatams taikomą tvarumo sertifikatą „BREEAM In-Use“, jam suteiktas įvertinimas „Very Good“. Suteikiant tvarumo sertifikatą pastatas yra vertinamas pagal šias kategorijas: vidaus aplinka (sveikata ir gerovė), šildymui ir vėsinimui sunaudojami energijos kiekiai bei vandens suvartojimas, transporto sprendimai, naudojamos medžiagos, atliekų tvarkymas, ekologija bei tarša.

Prekybos centro auditą BREEAM sertifikatui gauti atliko pastatų tvarumo sertifikavimo ir konsultavimo bendrovė „Vesta Consulting“.

„Džiaugiamės sėkminga partneryste su žingeidžia ir ambicinga „Akropolis Group“ komanda, kuri kryptingai įgyvendina tvarumo siekius ir formuoja gerąją praktiką prekybos centrų rinkoje. Prekybos centras „Akropole Alfa“ buvo vienas didesnių pastatų, kuriuos mūsų komandai teko sertifikuoti pagal „BREEAM In-Use“ schemą. Neretai tokio tipo pastatams pasiekti aukštesnius įvertinimus gali būti nemenkas iššūkis dėl didelio skirtingų nuomininkų skaičiaus ar pastato amžiaus. Didžiausią įtaką pasiektam „Very good“ įvertinimui turėjo energetiškai efektyvus inžinerinių sistemų valdymas, puiki pastato lokacija ir socialinė infrastruktūra, vandenį tausojantys prietaisai“, – komentuoja projekto koordinatorė, „Vesta Consulting“ Tvarios plėtros konsultantė Ugnė Didžiariekytė.

Prieš dvejus metus pagal „BREEAM In-Use“ vertinimo sistemą sertifikuoti Vilniaus, Klaipėdos ir Šiaulių „Akropoliai“. Tąkart Šiauliuose veikiančiam prekybos centrui suteiktas įvertinimas „Very good“, o Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliams“, taip pat Vilniaus „Akropolio“ verslo centrui – „Good“ įvertinimai.

Rygoje veikiantis prekybos centras ir biurų pastatas „Akropole Riga“ pagal tarptautinius tvarumo standartus sertifikuotas 2019 metais, jam suteiktas „Very good“ įvertinimas. Jis yra pirmas prekybos centras Latvijoje, kuriam buvo suteiktas naujiems pastatams taikomas „BREEAM New Construction“ sertifikatas.

„Puikiai suprantame, kad tvarumas nėra baigtinis rezultatas, o nuolatinis procesas, todėl keliame sau ambicingą tikslą, kad iki 2026-ųjų visi mūsų valdomi prekybos centrai pelnytų „Very good“ įvertinimą. Tam esame numatę investicijas į pastatų infrastruktūros ir sprendinių gerinimą. Siekiame lankytojams suteikti dar geresnę apsipirkimo patirtį, o nuomininkams – dar palankesnes sąlygas mažmeninei prekybai bei tokiu būdu prisidėti prie globalių tvarumo iššūkių sprendimo“, – sako D. Mertinas.

Darbo laikas

MAXIMA XXXX
I- VII 8:00 - 23:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 22:00
Ermitažas
I-VII 08:00 - 22:00