„Akropolis Group“ įvertinta tarptautiniais sertifikatais už aplinkosaugą ir saugią darbo aplinką

2023-06-14

Prekybos ir pramogų centrus Lietuvoje ir Latvijoje valdančios bendrovės „Akropolis Group“ vadybos bei procesų atitikimas tarptautiniams standartams buvo įvertintas dviem ISO sertifikatais. Bendrovės vykdomoms veikloms – holdingo įmonės veiklai, nekilnojamojo turto vystymui valdymui ir nuomai – buvo suteikti aplinkosaugos (ISO 14001) ir darbų saugos bei sveikatos (ISO 45001) sertifikatai.

„Mūsų skiriamas dėmesys tvarumui nuolat auga, o tvari įmonės veikla tampa vienu iš kertinių prioritetų bei tikslų. Džiaugiamės, kad gauti ISO sertifikatai patvirtina bendrovės atitikimą griežtiems kokybės kontrolės ir jos valdymo, aplinkosaugos, tvarumo bei saugios darbo aplinkos standartams, kuriais vadovaujamės teikdami paslaugas savo verslo klientams bei partneriams kasdienėje veikloje“, – teigia „Akropolis Group“ direktorius Nerijus Maknevičius.

Jo teigimu, „Akropolis Group“ skiriamą dėmesį tvariai veiklai ir poveikio aplinkai mažinimui atspindi įgyvendinamos tvarios veiklos iniciatyvos: nuolat siekiama efektyvaus energetinių resursų panaudojimo, į klausimų, susijusių su tvaria įmonės veikla sprendimą, įtraukiami įmonės darbuotojai, o 4 iš 5 Grupės valdomų prekybos centrų yra sertifikuoti pagal tarptautinį „BREEAM“ tvarumo standartą. Rygos prekybos centrą „Akropole Alfa“ pagal „BREEAM“ standartą planuojama sertifikuoti šiemet.

„Suprantame, kad tvarumas, kaip ir tinkamas aplinkosaugos bei saugios darbo aplinkos užtikrinimas, yra nuolatinis procesas, o ne baigtinis taškas. Gauti ISO sertifikatai tik dar labiau įpareigoja ir toliau užtikrinti bei prižiūrėti vidinių procesų atitikimą aukščiausiems standartams, kad būtume tikri, jog mūsų veiklos procesai yra tinkami ir efektyviai veikiantys“, – sako N. Maknevičius.

„Akropolis Group“ sertifikavo „SGS Société Générale de Surveillance SA“, sertifikatai suteikti trejų metų laikotarpiui ir galioja iki 2026 metų. Prieš sertifikatų suteikimą įmonėje buvo atliekamas vertinimo auditas. Pastarojo metu tikrinta, ar bendrovėje galiojančios vidinės tvarkos ir procesai atitinka vertinamų vadybos sričių tarptautinius standartus. Suteikti sertifikatai apima „Akropolis Group“ veiklą – savo ruožtu, vadovaujantis tarptautiniais standartais, bendrovės dukterinėms įmonėms yra teikiamos rekomendacijos dėl žaliųjų pirkimų bei kitų veiklų.

 

Darbo laikas

MAXIMA XXXX
I- VII 8:00 - 23:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 22:00
Ermitažas
I-VII 08:00 - 22:00