15-ajį gimtadienį minintis Šiaulių „Akropolis“ skaičiuoja sulaukęs daugiau nei 100 mln. lankytojų: užsuka ir kaimynai iš Latvijos

2024-03-06

15-ajį gimtadienį minintis Šiaulių „Akropolis“ skaičiuoja sulaukęs daugiau nei 100 mln. lankytojų: užsuka ir kaimynai iš Latvijos

Prieš 15 metų kovo 6 d. Šiauliuose atidarytas didžiausias Šiaurės Lietuvos regione prekybos ir pramogų centras „Akropolis“ skaičiuoja, kad per visą veiklos laikotarpį jame iš viso apsilankė daugiau nei 100 mln. lankytojų. Prekybos ir pramogų centro atstovai teigia, kad ilgalaikę sėkmę lėmė tvirtas bendradarbiavimas su partneriais, o jame esanti ledo arena pasitarnauja ne tik lankytojams, bet ir miesto žiemos sporto komandoms.

„Akropolis Group“ Rinkodaros ir komunikacijos vadovas Dominykas Mertinas teigia, kad per savo veiklos laikotarpį Šiaulių „Akropolis“ išliko traukos centru žmonėms tiek iš Šiaurės Lietuvos regiono, tiek ir kaimyninės Latvijos.

„Per 15 metų prekybos ir pramogų centre apsilankė daugiau nei 100 milijonų lankytojų, o tai rodo ne tik jo populiarumą, bet ir reikšmingą indėlį į Šiaulių miesto ekonomiką. Į prekybos ir pramogų centrą apsipirkti ar pramogauti užsuka ne tik mūsų kraštiečiai, bet ir latviai – jų srautas išauga savaitgaliais ar švenčių dienomis“, – sako jis.

Šiaulių „Akropolyje“ lankytojams šiuo metu siūloma 143 įvairaus profilio parduotuvių, paslaugų teikėjų, maitinimo ir pramogų erdvės. Plati prekių, paslaugų ir pramogų pasiūla, kuri puikiai atitinka lankytojų poreikius, neabejotinai prisideda ir prie čia veikiančių operatorių sėkmės, ir prie paties „Akropolio“ patrauklumo.

„Ilgalaikės partnerystės su prekybos ir pramogų centro partneriais, jame veikiančiais nuomininkais yra neatsiejama „Akropolio“ ilgametės veiklos dalis. Džiaugiamės, jog visus tuos metus užtikrinome aukštą klientų aptarnavimo kokybę, nuolat atnaujinome prekių ir paslaugų pasiūlą pasiūlant mūsų lankytojams tai, ko jiems tuo metu reikia, kas aktualu. Ir toliau nuolat ieškome sprendimų, kurie padėtų nustebinti ir pradžiuginti lankytojus – siūlome naujų prekių ženklų, duris atveria pamėgtos atsinaujinusios parduotuvės, taip pat išlaikome per daugelį metų susiformavusias tradicijas, tačiau pasiūlome ir naujų, taip siekdami lankytojams sukurti dar daugiau verčių“, – teigia pašnekovas.

Bendras Šiaulių „Akropolio“ plotas yra 49,5 tūkst. kv. metrų, iš jų prekybos plotas – 36 tūkst. kv. metrų. Prekybos ir pramogų centre nuo pat jo atidarymo veikia daugiau nei 40 parduotuvių, paslaugų, maitinimo ir pramogų operatorių, tarp kurių yra „Maxima“, „Eurovaistinė“, „Apranga“, „Aprangos galerija“, „Sportland“, „Douglas“, „Forum cinemas“, „Apollo boulingas“, „Čili pica“, „Can Can pica“ ir kiti.

D. Mertinas atkreipia dėmesį, kad Šiaulių „Akropolis“ pasižymi ir unikaliais sprendimais, kurie pasiteisino. Vienas tokių – antrajame pastato aukšte įrengta ir ištisus metus veikianti beveik 1500 kv. metrų ploto ledo arena. Ji yra vienintelė tarptautinius standartus atitinkanti ledo arena Šiauliuose, čia vyksta nacionalinio masto jaunimo ir suaugusiųjų ledo ritulio čempionatai, dailiojo čiuožimo čempionatai, komandos rengia treniruotes.

„Ja mielai naudojasi ir prekybos bei pramogų centro lankytojai. Džiaugiamės regiono gyventojams sukūrę galimybę ne tik mėgautis pramogomis ant ledo ištisus metus, bet ir pasiūlę infrastruktūrą užsiimti sporto šakomis, kurioms būtinas ledas“, – dalinasi jis.

Vienu metu automobilius Šiaulių „Akropolio“ aikštelėse gali pasistatyti daugiau nei  1200 vairuotojų.

Darbo laikas

MAXIMA XXX
I- VII 08:00 -22:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 21:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00*