Giedrės Mockeliūnaitės paroda "Urban Garden"

Baigusi psichologijos ir aktorystės studijas Niujorke, JAV, menininkė Giedrė Mockeliūnaitė grįžo į Lietuvą ir pradėjo savo tapybos karjerą. Nuo 2018 metų menininkės darbai atspindi skirtingų meno sričių derinimą, kurios sąveikauja ir susilieja į vientisą kūrybinį procesą.

"Tapyba man yra kulminacija viso meno, subrandinto viduje per ilgus metus patirties tiek vaidinant kine bei teatro scenose, tiek šiuolaikiniame šokyje mokantis prestižinėse Niujorko dramos mokyklose. Kaip menininkei man ypač svarbu, kad galiu pasidalinti dar vienu kūrybiniu aspektu, nes kiekviena sritis savaip papildo ir padeda dar labiau atsiskleisti",- sako G. Mockeliūnaitė.

2023 metus menininkė skyrė „Kind Of Blue“ parodos kūrybos procesui ir šiais metais tęsia savo tapybos kelionę, pristatydamą du naujus didelio formato darbus savo antroje autorinėje parodoje „Urban Garden“, kuri eksponuojama menininkės gimtajame Kaune. G. Mockeliūnaitės vizija – sukurti meninę oazę miesto širdyje, prieinamą visiems, kad kiekvienas parodos lankytojas jaustųsi tarsi augalas, laistomas spalvomis ir formomis. Menas čia pavaizduotas kaip niekada neišsenkantis šaltinis, praturtinantis mūsų sielas gyvybingumu, smalsumu ir prasmingumu.

Šioje parodoje autorė siekia atskleisti savo gimtojo miesto spalvų bei ritmo kontrastus – per ryškumą ir formas perkelti žiūrovus į utopišką, amžiną vasarą. Giedrė Mockeliūnaitė savo kūriniuose taiko mišrią techniką: naudoja aliejinius ir akrilinius dažus, pastelę, įvairias faktūras bei ryškias spalvas, kurios atsiskleidžia ant didelių drobių. Menininkė eksperimentuoja su įvairiais kūrybos tempais, nuo energingų teptukų judesių iki lėtai ir kruopščiai dailinamos kompozicijos finišo.

Paroda „Urban Garden“ Kauno AKROPOLIO renginių aikštėje eksponuojama nuo balandžio 22 iki gegužės 12 dienos.

Lankymas nemokamas.

Darbo laikas

MAXIMA XXX
I-VII 08:00 - 22:00
Eurovaistinė
I-V 08:00 - 22:00
VI-VII 08:00 - 21:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Restoranai
I-VII 10:00 - 22:00