„S&P Global Ratings“ pagerino „Akropolis Group“ suteikto kredito reitingo BB+ perspektyvą į stabilią

2021-10-27

Tarptautinė reitingų agentūra „S&P Global Ratings“ (S&P) pagerino prekybos ir pramogų centrų lyderės Baltijos šalyse, nekilnojamojo turto valdymo ir vystymo bendrovės „Akropolis Group“ kredito reitingo perspektyvą.

S&P spalio 26 dieną pranešė, kad ilgalaikio emitento kredito reitingo BB+ perspektyvą pakėlė iki stabilios. Iki šiol ji buvo neigiama.

 „Pastaruosius pusantrų metų veikiame išties sudėtingomis pandemijos sąlygomis, tad toks tarptautinės reitingų agentūros įvertinimas rodo, kad „Akropolis Group“, būdama viena iš kertinių „Vilniaus prekybos“ dukterinių įmonių, sėkmingai sprendžia kylančius iššūkius, o mūsų verslo modelis yra tvarus ir atsparus išorinių veiksnių poveikiui. Grupė pasiekia stabiliai gerus finansinius rezultatus, stiprų ir sveiką nuomos pajamų surinkimo rodiklį, – sako „Akropolis Group“ vadovas Manfredas Dargužis. – Vykdoma „Akropolis Group“ plėtra įsigyjant prekybos centrą „Alfa“ Rygoje ir grįžimas prie konversijos projekto, daugiafunkcinio kvartalo „Akropolis Vingis“ vystymo Vilniuje, patvirtina, kad mes tvirtai tikime didžiųjų prekybos centrų rinka ir jos potencialu“.

S&P „Akropolis Group“ bendrovę pirmą kartą reitingavo 2021 metų gegužės 19 dieną.

Praeitą savaitę S&P taip pat pagerino bendrovės „Maxima Grupė“ BB+ kredito reitingo perspektyvą į stabilią. „Maxima Grupė“ yra viena iš pagrindinių „Vilniaus prekybos“, kuri yra vienintelė „Akropolis Group“ akcininkė, dukterinių įmonių.

Reitingų agentūra „Fitch Ratings“ („Fitch“) šiemet gegužę „Akropolis Group“ suteikė BB+ ilgalaikį emitento reitingą su stabilia perspektyva.

Šių metų birželį „Akropolis Group“ sėkmingai išplatino debiutinę 300 mln. eurų vertės, 5 metų trukmės obligacijų emisiją, kurios metinė palūkanų norma yra 2,875 proc. Birželį „Akropolis Group“ obligacijos pradėtos kotiruoti „Nasdaq Vilnius“ ir „Euronext Dublin“ biržose.

 

Darbo laikas

MAXIMA XXXX
I- VII 8:00 - 23:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 22:00
Ermitažas
I-VII 08:00 - 22:00