„Akropolis Group“ valdomų prekybos centrų portfelį papildė naujas pirkinys – prekybos centras „Alfa“ Rygoje

2021-12-01

Prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose bei „Akropole“ Rygoje valdanti bendrovė „Akropolis Group“ baigė vieno didžiausių prekybos centrų Rygoje – „Alfa“ įsigijimą. Latvijos sostinėje įsikūrusio prekybos centro pirkimo-pardavimo sandoris užbaigtas lapkričio 30 d., įsigyjant 100 proc. „Alfa“ centrą valdančios įmonės SIA „Delta property“ akcijų.

„Prekybos ir pramogų centrų plėtra pandemijos metu yra iššūkis, tad džiaugiamės, kad sėkmingai įvykęs sandoris Rygoje dar labiau įtvirtina mūsų pirmaujančias pozicijas Baltijos šalyse šioje srityje. Rygoje „Alfa“ yra labai stiprus ir populiarus prekybos centras, šiemet švenčiantis 20-ies metų veiklos sukaktį“, – sako „Akropolis Group“ direktorius Manfredas Dargužis.

Valdant prekybos centrą „Alfa“ planuojama diegti ir taikyti gerąsias  Akropolis Group“ praktikas– prekybos centro vadove paskirta Zane Kaktina, prieš tai du metus ėjusi „Akropole Riga“ vadovės pareigas.

„Per pastaruosius dvejus, pandemijos iššūkių kupinus metus Zane ir jos komanda demonstravo puikius darbo rezultatus valdant prekybos centrą „Akropole“ Rygoje. Vertindami jos atsidavimą savo veiklai, organizuotumą ir gerą įdirbį bendradarbiaujant su partneriais bei nuomininkais, norėjome, kad prie naujai įsigyto prekybos centro „Alfa“ vairo stotų toks patikimas „Akropolis Group“ atstovas, kaip Z. Kaktina“, – komentuoja M. Dargužis.

Prekybos centras „Alfa“  po įsigijimo tapo pirmuoju objektu, kurio nuo pat pradžių neišplėtojo pati „Akropolis Group“. Užbaigus sandorį Ryga tapo pirmuoju miestu, kuriame „Akropolis Group“ valdys du prekybos ir pramogų centrus.

Ilgametė bendrovės patirtis valdant didžiuosius prekybos centrus ir orientacija į ilgalaikes ir abipusiškai naudingas partnerystes su nuomininkais leidžia jaustis užtikrintai plečiantis Rygoje. Pirmasis bendrovės valdomas prekybos ir pramogų centras už Lietuvos ribų „Akropole“ Rygoje buvo atidarytas 2019 m. balandžio mėnesį.

Prekybos centras „Alfa“ buvo atidarytas 2001 m., o 2019 metais – iš esmės atnaujintas ir išplėstas. Bendras prekybos centro plotas siekia 154 tūkst. kvadratinių metrų, be automobilių aikštelės – 94 tūkst. kvadratinių metrų, nuomojamas prekybos plotas – 71 tūkst. kvadratinių metrų. Prekybos centre vienu metu galima statyti 1,75 tūkst. automobilių bei apsipirkti 210-yje parduotuvių.

„Alfa“ centre veikia tokių populiarių tarptautinių ir vietinių prekių ženklų kaip „Zara“, „Reserved“, „H&M“, „Euronics“, „Sportland“, „Kidzone“, „Cenuklubs.lv“, „Cinamon“, „Lido“, „McDonalds“ bei kitų parduotuvės ir paslaugų teikimo vietos. Maisto ir plataus vartojimo prekių parduotuvė – „Rimi“.

Šalių sutarimu prekybos centro „Alfa“ pardavimo sandorio suma neatskleidžiama.

Darbo laikas

MAXIMA XXX
I- VII 08:00 -22:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 21:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00*