Automobilių stovėjimo aikštelės taisyklės

2023-03-01
  1. Transporto priemonės pastatymas automobilių stovėjimo aikštelėje (toliau – Stovėjimo aikštelė) yra sutarties tarp transporto priemonės vairuotojo, kuris yra transporto priemonės savininkas ar valdytojas, ir aikštelę administruojančios įmonės UAB „DK Investicijos“ sudarymas toliau nurodytomis standartinėmis sąlygomis.
  2. Stovėjimo aikštelėje yra sumontuota moderni automatinė automobilių valstybinių numerių nuskaitymo sistema, privažiavus prie užtvaro kameros fiksuoja automobilio valstybinį numerį ir pakeliamas užtvaras. Išvažiuojant sistema veikia taip pat.
  3. Transporto priemonių Stovėjimo aikštelė yra privati teritorija. Stovėjimas šioje aikštelėje yra mokamas 24 val. per parą. Laikas aikštelėje sumuojamas kiekvienam įvažiavimui. 4 val.  stovėjimas Stovėjimo aikštelėje yra nemokamas, pirma ir antra stovėjimo valandos, po nemokamo laiko, yra apmokestinamos po 1 Eur, kitos sekančios valandos po 2 Eur. Stovėjimo laikas matuojamas sveikomis valandomis, apvalinant į didesnę pusę. 
  4. Fiksuojamas automobilio įvažiavimo laikas apskaičiuojamas sistemos.
  5. Stovėjimo aikštelėje įrengta 11 automatinių kasos aparatų. Juos galima rasti prie įėjimo/išėjimo į/iš prekybos centro ir prie visų išvažiavimų iš Stovėjimo aikštelės.
  6. Apmokėti galima: 
    -    ADC parking programėle, 
    -    Kasoje grynais (banknotais ir monetomis) bei kreditine kortele. Ekrane paspausti: Pradėti mokėjimą - Suvesti savo automobilio valstybinį numerį - Paspausti ekrane nuotrauką - Sumokėti.
  7. Užtvarui nepakilus, prašome patraukti automobilį nuo pravažiuojamosios dalies ir, jei viršytas nemokamas stovėjimo laikas, susimokėti šalia esančioje kasoje. 
  8. Kilus kitiems klausimams, pastebėjus gedimus, skambinti bendru pagalbos telefonu nr. +370 5 233 0011
  9. Transporto priemonės Stovėjimo aikštelėje turi būti statomos vadovaujantis kelių ženklinimu ir kelio ženklais. Transporto priemonės vairuotojas yra atsakingas už tinkamą transporto priemonės pastatymą. Dėl netinkamo įvažiavimo ar išvažiavimo ir mokėjimo įrangos naudojimo visa atsiradusi žala bus išieškota iš asmens, dėl kurio veiksmų įranga buvo sugadinta.
  10. Transporto priemonių valdytojai ir savininkai patys atsako už Stovėjimo aikštelėje pastatytų transporto priemonių saugumą.
  11. Netinkamai pastačius transporto priemonę, t. y. nesivadovaujant kelių ženklinimu, užimant dvi stovėjimo vietas, lengvajam automobiliui išvažiavus iš Stovėjimo aikštelės nesusimokėjus, laikoma, kad stovėjimo aikštelės taisyklės yra pažeistos. Transporto priemonės savininkas privalės sumokėti mokestį už jam suteiktas paslaugas (naudojimąsi Stovėjimo aikštele), o už įsipareigojimų nevykdymą privalės sumokėti 30 Eur kompensaciją už kiekvieną pažeidimo atvejį, kad atlygintų UAB „DK Investicijos“ išlaidas, susijusias su taisyklių pažeidimo kontrole.
  12. Stovėjimo aikštelės taisyklių pažeidimas fiksuojamas filmuota medžiaga arba nuotraukomis, apie pažeidimą informuojant transporto priemonės valdytoją ar savininką laišku. Transporto priemonės valdytojas ar savininkas laiške nurodytą mokestį už paslaugas bei kompensaciją už įsipareigojimų nevykdymą privalo sumokėti ne vėliau kaip per 7 (septynias) dienas nuo laiško gavimo dienos į laiške nurodytą sąskaitą. Jei mokestis ir kompensacija nebus sumokėti laiku, jų išieškojimas kartu su visa informacija be atskiro pranešimo bus perduotas vykdyti tretiesiems asmenims.
  13. Už mokesčio sumokėjimą yra atsakingas transporto priemonės savininkas, išskyrus atvejus, kai jis įrodo, kad transporto priemonę aikštelėje pastatė kitas asmuo.

Darbo laikas

MAXIMA XXX
I-VII 08:00 - 22:00
Eurovaistinė
I-V 08:00 - 22:00
VI-VII 08:00 - 21:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Restoranai
I-VII 10:00 - 22:00