6-oje inovacijų parodoje „TECH TOP 2022“ – pasaulinės technologijų naujienos

2022-11-25

Vilniaus „Akropolyje“ startavo jau 6-oji inovacijų paroda „TECH TOP 2022“, kurioje prekybos ir pramogų centro lankytojai gali išvysti daugiau nei 50 inovatyvių įrenginių, tarp kurių didžioji dalis Lietuvoje bus rodoma pirmą kartą.

Prekybos centro antrame aukšte, alėjoje prie „Topo centro“ parduotuvės, įsikūrusioje inovacijų parodoje galima pamatyti naujausius įrenginius, padedančius gerai jaustis, greitai užmigti, žaisti ar jų pagalba namus paversti išmanesniais.

Tarp ryškiausių parodos žvaigždžių – pirmą kartą Baltijos šalyse eksponuojamas išmanusis robotas-šuo „Xiaomi CyberDog“. TECH TOP transliacijoje jau pasirodęs naujausias Xiaomi įrenginys sukurtas ne tik žaidimams, bet ir namų apsaugai, o ateityje šie robotai net galės lydėti neregius į parduotuvę. „Xiaomi CyberDog“ parodoje galima apžiūrėti tik iki lapkričio 27 d., imtinai.  Norintys pamatyti šio nepaprasto roboto gebėjimus, kviečiami į pasirodymus, kurie vyksta 13, 17 bei 20 val. „Topo centro“ parduotuvėje.

Parodoje yra ir daugiau robotų, pavyzdžiui, dulkių siurblys „Roborock S7 MaxV Ultra“, kuris pats išsivalo šluostes po grindų siurbimo ir plovimo.

Daug dėmesio pristatant technologijų naujienas skiriama grožio technikai – išmaniems veido masažuokliams, odos valymo prietaisams. Alergiškus žmones sudominti turėtų futuristinė orą valanti kaukė „Light series II“. Parodos lankytojai taip pat gali susipažinti su sparčiai populiarėjančiais miego asistentais, išmanių žaislų naujienomis ir net naminiams gyvūnams skirta naujausia technika.

Į inovacijų parodą atkeliavo ir įspūdingas, didžiausias pasaulyje OLED televizorius – LG sukurtas įspūdingo televizoriaus ekrano įstrižainė siekia net 2,5 metro (97'' coliai).

Mėgstančius pramogauti sudomins virtualiosios realybės akiniai „ThinkReality A3“ ar pirmasis pasaulyje nešiojamasis kompiuteris su lanksčiuoju OLED ekranu „Asus Zenbook Fold OLED“.

„Topo centro“ organizuojamoje parodoje taip pat galima pamatyti įspūdingo dizaino miestui skirtą elektrinį motorolerį „BMW CE 04“, viena įkrova nuvažiuojantį 130 kilometrų, o 50 km/h greitį pasiekiantį vos per 2,6 sekundės.

6-tą kartą prekybos ir pramogų centre „Akropolis“ Vilniuje organizuojama paroda vykta iki lapkričio 28 d.

Darbo laikas

MAXIMA XXXX
I- VII 8:00 - 23:00
Parduotuvės
I-VII 10:00 - 21:00
Eurovaistinė
I-VII 08:00 - 22:00
Ermitažas
I-VII 08:00 - 22:00